Lineair Beeldresearch

Lineair Beeldresearch is al meer dan twintig jaar een betrouwbare partner voor het verwerven van het beste beeld voor de meest uiteenlopende projecten. Wij hebben oog voor beeld, weten het te vinden én we nemen onze klanten veel regelwerk uit handen.

Voor ieder beeldplan denken we mee met de opdrachtgever over inhoud, budget en planning. Indien gewenst, zetten we opdrachten voor nieuw beeld uit bij illustratoren of fotografen. Deze mensen worden vervolgens door ons begeleid. Ook regelen en begeleiden wij het maken van video’s.

Voor bestaand beeldmateriaal (ook video!) gaan we op zoek bij fotobureaus, beeldbanken, musea, archieven of andere bedrijven en instellingen. Natuurlijk zorgen wij er voor dat de rechten voor het gebruik van beeld altijd goed geregeld zijn.

Zowel het tekenwerk als het overige beeldmateriaal kan worden beoordeeld in onze Image Desk. Op deze manier blijven alle betrokkenen goed op de hoogte.

Tenslotte volgen we  de nieuwste ontwikkelingen op digitaal gebied en helpen graag mee aan uw multimediale projecten. 

Recente projecten

De Ruiter's Documentatiecentrum

De Ruiter's Documentatiecentrum

Voor de beroemde informatieve boekjes van Noordhoff Uitgevers verwerven wij illustraties en regelen de fotografie. In veel gevallen is dit opdrachtfotografie.
De Geo

De Geo

De nieuwste versie van de aardrijkskundemethode de Geo van Thieme Meulenhoff laat de kracht zien van visueel en inhoudelijk sterk beeld.
Wijzer! Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & techniek

Wijzer! Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & techniek

Een complete lesmethode aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek (groep 3 t/m 8) van Noordhoff Uitgevers. Met een uitdagend beeldplan voor fotografie en complexe, foto-realistische illustraties geschikt voor zowel print als digitaal en interactief gebruik.